fbpx
România2023-10-11T10:17:21+00:00

Stimularea Cerebrală Profundă.

Cu stimularea cerebrală profundă, este posibil să se obțină rezultate bune în multe tulburări de mișcare, în special în boala Parkinson. Contactați-ne acum pentru diagnosticul corect al afecțiunii dvs.

ERSOY KOCABICAK, MD PhD Professor of Neurosurgery

ERSOY KOCABICAK, MD PhD Professor of Neurosurgery

Ce este boala Parkinson?

ERSOY KOCABICAK, MD PhD Professor of Neurosurgery

Boala Parkinson este o afecțiune neurodegenerativă, care duce la pierderea
celulelor nervoase din materia cenușie, afectând predominant neuronii care produc
dopamina, un neurotransmițător care contribuie la coordonarea mișcărilor corpului.
Primele semne ale maladiei Parkinson pot fi subtile, pot apărea pe o parte a
corpului și progresează încet. Tremurul (agitarea ușoară a unui deget, mână sau
picior), rigiditate și dureri la nivelul articulațiilor și mușchilor, tulburările de mers,
pierderea expresiilor faciale, modificarea scrisului de mână, somn agitat sau
oboseală în timpul zilei, voce slabă sau vorbire neclară, dificultăți la înghițire,
constipație, depresie și unele probleme psihologice sunt simptome considerabile
ale bolii Parkinson.

Scăderea stimulării cerebrale profunde

Stimularea cerebrală profundă este o metodă chirurgicală utilizată pentru ameliorarea simptomelor bolii Parkinson și a altor tulburări de mișcare.

Boala Parkinson

Boala Parkinson este o boală cronică progresivă care se dezvoltă ca urmare a reducerii dopaminei din creier și este în general întâlnită la vârste înaintate.

Distonie

Distonia se referă la contracțiile musculare în care sunt observate mișcări precum răsucirea și îndoirea într-o anumită sau în părți comune ale corpului.

Tremorul esențial

Tremorul esențial este cea mai comună tulburare de mișcare. Este o boală bilaterală care este observată în mare parte în mâini.

Stimularea cerebrală profundă ON / OFF

Calitatea vieții pacienților cu Parkinson se îmbunătățește cu tratamentul “Stimularea cerebrală profundă”.

Mr. Nuri – DBS Before / DBS After

Urmăriți imaginile “înainte și după” ale pacientului nostru Nuri, care suferă de boala Parkinson cu tremurul ca simptom dominant de aproximativ 10 ani și care a suferit o intervenție chirurgicală de stimulare cerebrală profundă. Tremurul în boala Parkinson poate fi controlat cu terapie de stimulare cerebrală profundă. În plus, cantitatea de medicament utilizată poate fi redusă după intervenție, iar efectele secundare precum mișcările involuntare (dischineziile) și halucinațiile cauzate de doze mari de medicamente se pot ameliora.

Mrs. Büşra – DBS Before / DBS After

Urmăriți imaginile “înainte și după” ale pacientului nostru care a avut ticuri motorii și vocale timp de mulți ani și a suferit o intervenție chirurgicală de stimulare cerebrală profundă. Sindromul Tourette (Tulburarea tic) este o tulburare neuropsihiatrică care determină pacienții să facă mișcări sau sunete brusc apărute, pe care nu le pot controla. Tratamentul este realizat de Psihiatrii. Operațiile de stimulare cerebrală profundă sunt foarte eficiente în controlul ticurilor în cazuri rezistente la medicamente.

Mrs. Ayten – DBS Before / DBS After

Contrar opiniei populare, cauza cea mai comună a tremurului mâinilor este tremorul esențial, nu boala Parkinson. Urmăriți videoclipul pacientului nostru Ayten, a cărei simptome au fost controlate cu terapia de stimulare cerebrală profundă. Vă arătăm videoclipurile cu dispozitivul oprit și pornit după intervenția chirurgicală.

  • Societatea Europeană pentru Neurochirurgia Stereotactică și Funcțională (ESSFN)

  • Societatea Națională de Cercetare și Educație în Neuromodulare

  • Societatea Internațională de Neuromodulare (INS)

  • Societatea Mondială pentru Neurochirurgia Stereotactică și Funcțională (WSSFN)

  • Societatea Internațională de Parkinson și Tulburări de Mișcare (MDS)

Ce este boala Parkinson?2023-05-22T10:01:54+00:00

Boala Parkinson este o afecțiune neurodegenerativă, care duce la pierderea celulelor nervoase din materia cenușie, afectând predominant neuronii care produc dopamina, un neurotransmițător care contribuie la coordonarea mișcărilor corpului. Primele semne ale maladiei Parkinson pot fi subtile, pot apărea pe o parte a corpului și progresează încet. Tremurul (agitarea ușoară a unui deget, mână sau picior), rigiditate și dureri la nivelul articulațiilor și mușchilor, tulburările de mers, pierderea expresiilor faciale, modificarea scrisului de mână, somn agitat sau oboseală în timpul zilei, voce slabă sau vorbire neclară, dificultăți la înghițire, constipație, depresie și unele probleme psihologice sunt simptome considerabile ale bolii Parkinson.

Ce este tratamentul cu Bateria Cerebrală?2023-05-22T10:03:01+00:00

Bateria cerebrală, este unul dintre cele mai revoluționare tratamente tehnologice pentru a corecta simptomele pacienților cu Parkinson și nu numai. Acest tratament este o procedură chirurgicală electivă în care electrozii sunt implantați în anumite zone ale creierului, în funcție de simptomele tratate (atât pe partea stângă, cât și pe cea dreaptă a creierului prin găuri mici făcute în partea de sus a craniului) și care generează impulsuri electrice, controlând activitatea anormală a creierului. Electrozii sunt conectați prin fire lungi care sunt plasați sub piele și pe gât la un stimulator alimentat de baterii sub claviculă, în partea stângă. Când este pornit, stimulatorul trimite impulsuri electrice pentru a regla semnalele nervoase defecte provocând tremor, rigiditate și alte simptome. Impulsurile electrice se pot ajusta, de asemenea, pentru dezechilibrele chimice din creier care cauzează diferite condiții. Stimularea zonelor creierului este controlată de un generator programabil care este plasat sub piele în partea superioară a pieptului.

Când este necesară implementarea bateriei cerebrale la pacienții cu Parkinson?2023-05-22T10:03:39+00:00

Implementarea bateriei cerebrale este utilizat atunci când medicamentele nu mai sunt eficiente pentru pacienții care își mențin o calitate bună a vieții. Pentru primii 5 ani de la momentul diagnosticului, operația pentru introducerea bateriei cerebrale nu este recomandată. Cel mai important motiv pentru aceasta, este că boala Parkinson poate fi confundată cu alte boli.

Există o limită de vârstă pentru operația cu bateria cerebrală?2023-05-22T10:04:05+00:00

Deși nu există o limită legală de vârstă pentru efectuarea acestei intervenții chirurgicale, bateria cerebrală nu este recomandată pacienților cu vârsta peste 80 de ani. Dacă nu există boli cognitive, psihiatrice și cronice severe care să împiedice intervenția chirurgicală, bateria cerebrală poate fi aplicată pacienților. Cu toate acestea, recomandăm efectuarea unei examinări mai riguroase în perioada preoperatorie când această intervenție este recomandată pacienților din grupa de vârstă avansată.

Cum se decide operația de stimulare a creierului?2023-05-22T10:08:41+00:00

O echipă de specialiști, din Centrul de Neuromodulație, inclusiv un neurolog, neuropsiholog și neurochirurg, vă va evalua starea pentru a determina dacă operația este o opțiune. Gândirea și memoria dumneavoastra, medicamentele curente și starea generală de sănătate vor fi evaluate. Veți fi filmat efectuând o varietate de mișcări (mers, atingere cu degetul, ridicarea de pe scaun) în timp ce luați și opriți medicamentele. Simptomele și abilitățile dumneavoastră sunt măsurate utilizând Scala de evaluare a bolii Parkinson.
După ce evaluarea și înregistrarea dumneavoastră video sunt finalizate, cazul va fi discutat la o conferință cu mai mulți medici, asistente și chirurgi. Echipa discută cel mai bun plan de tratament pentru fiecare pacient. Dacă echipa este de acord că sunteți un candidat bun pentru stimularea profunda a creierului, veți trece la o serie de analize. Înainte de operație, pacienții sunt supuși la analize de sânge și urină (acest lucru ajută la identificarea toxinelor și a anomaliilor), RMN și/sau CT (imagistica poate ajuta medicii să vizeze zona potrivită a creierului pentru ameliorarea simptomelor), teste neuropsihologice (pentru a evalua demența sau starea cognitivă). Anestezistul va efectua, o examinare preliminară amănunțită, pentru a exclude o afecțiune care ar putea fi un obstacol în calea intervenției chirurgicale. La sfârșitul acestui proces, cu decizia comună a echipei (neurolog, neurochirurg, psihiatru, neuropsiholog și anestezist), se va decide dacă sunteți eligibil
intervenției de stimulare a creierului.

Care ar trebui să fie așteptările de la implantul cerebral?2023-05-22T10:09:50+00:00

Implantul cerebral de succes este legat de selecția adecvată a pacientului, selecția adecvată a zonei creierului pentru stimulare, poziționarea precisă a electrodului în timpul intervenției chirurgicale și programarea cu experiență și gestionarea medicamentelor.
Este o metodă foarte eficientă la pacienții care sunt considerați potriviți pentru această intervenție chirurgicală. Implantul cerebral poate ajuta la reducerea simptomelor de tremor, încetinire a mișcărilor, rigiditate și probleme de mers cauzate de boala Parkinson, distonie sau tremor esențial. Stimularea profundă a creierului de succes, permite oamenilor să-și reducă potențial medicamentele, fiind scutiți de efectele secundarea ale acestora și să-și îmbunătățească calitatea vieții.
Dar există câteva lucruri importante pe care pacientul și rudele acestuia ar trebui să le cunoască. Implantul cerebral nu este un tratament care oprește complet boala Parkinson. Boala, din păcate, continuă să progreseze de-a lungul anilor, intr-un ritm mult mai lent. Această opinie a fost, de asemenea, dovedită de mai multe ori prin studii științifice. Studiile științifice comparative, în special cu pacienții tratați cu medicamente, au arătat superioritatea terapiei cu stimulator cerebral. Cu alte cuvinte, aplicațiile de stimulare profundă a creierului au devenit de fapt un drept al pacientului pentru pacienții eligibili.

El este cunoscut ca unul dintre cei mai importanți neurochirurgi din Turcia. Este un expert în stimularea cerebrală profundă (DBS), utilizată în tratamentul bolilor neurologice cum ar fi boala Parkinson. De asemenea, are studii în domeniul implantării bateriilor cerebrale și a altor metode avansate de neuromodulație. Este, de asemenea, autorul a numeroase articole științifice publicate în reviste medicale naționale și internaționale.

ERSOY KOCABICAK, MD PhD Proffessor of Neurosurgery

Contactaţi-ne!

Vă rugăm să completați și să trimiteți formularul pentru a vă putea contacta.

Pentru orice fel de întrebări, vă rugăm să sunați

0040756590962

Romania

info@drersoykocabicak.com

Go to Top